Yhden kosketuksen taktiikka | NFC Tampereen joukkoliikenteessä

0

Haaste

Tampereen joukkoliikenteessä pysäkkipalvelut kaipasivat muutosta. Haasteena olivat pysäkkien aikataulut, niiden vaihtaminen ja muutosten ilmoittaminen julkisen liikenteen käyttäjille. Osalla pysäkeistä on käytössä digitaalinäyttöinen aikataulu, mutta tämä ratkaisu kaikille pysäkeille asennettuna on todettu liian kalliiksi.

Ratkaisu

Tampereen joukkoliikenteen pysäkkipalveluita parannettiin ratkaisulla, jossa matkustaja saa pysäkillä ollessaan helposti tiedon seuraavien bussien saapumisesta pysäkille koskettamalla NFC-tunnistetta mobiililaitteellaan. Pysäkeille asennettiin tunnisteet, joiden avulla NFC-yhteensopivan matkapuhelimen tai tabletin käyttäjä ohjataan aikataulutiedot sisältävälle verkkosivulle. Tunnisteeseen lisättiin myös QR-koodi sekä suora verkko-osoite niille käyttäjille, joiden mobiililaite ei tue NFC-ominaisuutta.

Edullinen ja ekologinen ratkaisu

Ratkaisun avulla saadaan myös syrjäisille pysäkeille aikataulupalvelut edullisesti. Näyttötauluihin verrattuna järjestelmän hinta on minimaalinen. Tunnisteen elinikä on useita vuosia ja tunnisteen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa, joten ratkaisu on hyvin ekologinen ja monipuolinen.

Ajantasaiset aikataulutiedot taskussa

Tampereen joukkoliikenne pystyy ratkaisun avulla tarjoamaan aikataulupalvelut pysäkeillä oleville matkustajille helposti ja nopeasti. Palvelun avulla tunnisteiden tiedot voidaan päivittää ilman että pysäkeille tarvitsee käydä asentamassa uusia tunnisteita. Järjestelmä tarjoaa monipuoliset raportointiominaisuudet, jolloin pysäkkipalveluiden suunnittelu helpottuu.

Tampereen joukkoliikenne

Tampereen joukkoliikenne kehittää palveluitaan kaikkia Tampereen ja lähikuntien asukkaita varten. Tavoitteena on tehdä joukkoliikenteestä palvelu, josta jokainen kaupungin asukas löytäisi oman tapansa matkustaa helposti, mukavasti ja edullisesti töihin, kouluun ja harrastuksiin. Joukkoliikenteen käyttöä edesauttamalla ja helpottamalla tahdotaan edistää myös ympäristöystävällistä liikkumista.

Tampereen joukkoliikenne vastaa Tampereen kaupungin lisäksi Nokian, Oriveden, Ylöjärven, Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden joukkoliikenteestä. Liikennöitsijät hoitavat paikallisliikenteen Tampereen joukkoliikenteen tilausten mukaisesti.

TKL

– – –

Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Pauli Tossavainen, p. 010 841 0335 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

Share.

About Author

Comments are closed.