Valtra tiivistää älyhyllyn ja RFID:n edut varastonhallinnassa

0

Haaste: Varastojen hyllyjen täydennys sujuvaksi ja automaattiseksi.

Ratkaisu: Jokainen Ferrometalin toimittama täydennyserä on merkitty RFID-tunnisteilla. Tuotannossa tyhjentyneet laatikot palautetaan älyhyllyyn, jossa RFID-tunnisteet luetaan automaattisesti. Älyhyllyn kautta Ferrometal saa toiminnanohjausjärjestelmäänsä tilaukset tarvittaessa jopa reaaliajassa. Valtralle älyhylly on yksinkertainen ja huoleton varastointiratkaisu, sillä ainuttakaan soittoa, sähköpostia tai viestiä ei tarvita ja tämä luonnollisesti vapauttaa aikaa tuottavaan työhön. Toiminta tehostuu moninkertaisesti, kun inhimillisten tekijöiden aiheuttamat viiveet ja virheet tavarantoimituksissa jäävät pois. Valtralle nopeus on ehdottomasti valttia, sillä jo parin päivän viive varastotoimituksissa vaikuttaa tuotantoon.

Varaston älyhyllyyn voidaan määritellä puskuri, eli milloin hylly vaatii täydennystä. Älyhylly ilmoittaa välittömästi täyttötarpeen Ferrometalille ja tuotteet lähtevät matkaan. RFID-tunnisteiden avulla hyllyihin saadaan oikeat tuotteet oikeaan aikaan, virheet minimoidaan ja manuaalinen työ vähenee. Kriittistenkin tilausten käsittely vie huomattavasti vähemmän aikaa kuin koskaan aiemmin. Varastotäydennyksen nopeus on kriittistä, sillä materiaalivirrat Valtran ja Ferrometalin välillä pelaavat todella lyhyellä syklillä: tänään loppuvien tuotteiden paikalla Valtralla on jo seuraavana päivänä uudet vastaavat tuotteet hyllyssä. Jos toimituksiin tulee vaikka kahden päivän viive, tuotanto kärsii siitä heti, Valtralta kerrotaan.

Oikea tuote oikeaan aikaan

Traktorivalmistaja Valtralla on jo yli kahden vuoden kokemus Ferrometalin toimittamasta pientarvikkeiden hyllytyspalvelusta varastonhallinnan tehostamisessa. Palvelun perustana on ToP Tunnisteen toteuttama älykäs My.Shelf –varastointiratkaisu. Ratkaisun myötä Valtra sai myös käyttöönsä ToP Tunnisteen toimittamat RFId-tunnisteet vähitellen katoamassa olevien viivakoodien rinnalle.

Huomaamattomuus on merkki varaston toiminnan sujuvuudesta

”Ohjaamme RFId-tekniikalla satoja tuote-nimikkeitä. Meille on ollut positiivinen yllätys, miten monimuotoisen toiminnan järjestelmä mahdollistaa, eli mitä kaikkea me pystymme sen avulla rakentamaan asiakkaan tuotantoympäristöön. Tämän tyyppisessä projektissa tulee tietysti haasteita vastaan, mutta ToP Tunniste on reagoinut niihin nopeasti ja asiat on aina saatu heti kuntoon”, toteaa Ferrometalin toimitusjohtaja Mika Brandt.

Valtra Oy

Valtra on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja ja palveluiden tarjoaja. Valtran traktoreita myydään yli 75 maassa. Joka vuosi Valtra valmistaa 24 000 yksilöllisesti räätälöityä traktoria Suomen ja Brasilian tehtaissaan.

valtra

Share.

About Author

Comments are closed.