Valtra tiivistää älyhyllyn ja RFID:n edut varastonhallinnassa

0

Haaste

Varastojen hyllyjen täydennys on työlästä ja aikaavievää. Inhimilliset virheet aiheuttavat viiveitä ja puutteita, jotka pahimmillaan kumuloituvat koko toimitusketjun ajan. Siksi Valtra halusi automatisoida hyllyjen täydennyksen ja saada prosessin mahdollisimman sujuvaksi.

Ratkaisu

Jokainen toimitettu täydennyserä on merkitty RFID-tunnisteilla. Tuotannossa tyhjentyneet laatikot palautetaan älyhyllyyn, joka lukee RFID-tunnisteet automaattisesti. Älyhyllyn kautta tavarantoimittaja Ferrometal saa tilaukset toiminnanohjausjärjestelmäänsä.

Varaston älyhyllyyn voidaan määritellä puskuriarvo, jonka realisoituessa hylly vaatii täydennystä. RFID-tunnisteiden avulla hyllyihin saadaan oikeat tuotteet oikeaan aikaan, virheet minimoidaan ja manuaalinen työ vähenee. Varastotäydennyksen nopeus on kriittistä: tänään loppuvien tuotteiden paikalla on oltava täydennystä jo seuraavana päivänä, sillä jo parin päivän viive vaikuttaa tuotantoon.

Valtralle älyhylly on yksinkertainen ja huoleton varastointiratkaisu, sillä ainuttakaan soittoa tai sähköpostia tavarantoimittajalle ei tarvita. RFID-tunnisteet otettiin käyttöön työläästi luettavien viivakoodien rinnalle. Kaikki tämä vapauttaa aikaa tuottavaan työhön.

Huomaamattomuus on merkki varaston toiminnan sujuvuudesta

Ferrometalin toimittaman pientarvikkeiden hyllytyspalvelun perustana on Top Tunnisteen toteuttama älykäs My.Shelf -varastointiratkaisu.

”Ohjaamme RFID-tekniikalla satoja tuotenimikkeitä. Meille on ollut positiivinen yllätys, miten monimuotoisen toiminnan järjestelmä mahdollistaa, eli mitä kaikkea me pystymme sen avulla asiakkaan tuotantoympäristöön rakentamaan. Tämän tyyppisessä projektissa tulee tietysti haasteita vastaan, mutta Top Tunniste on reagoinut niihin nopeasti ja asiat on aina saatu heti kuntoon”, toteaa Ferrometalin toimitusjohtaja Mika Brandt.

Valtra Oy

Valtra on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja ja niihin liittyvien palveluiden tarjoaja. Valtran traktoreita myydään yli 75 maassa. Joka vuosi Valtra valmistaa 24 000 yksilöllisesti räätälöityä traktoria Suomen ja Brasilian tehtaissaan.

valtra

– – –

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

Share.

About Author

Comments are closed.