Valio Eesti AS Võru Juust | RFID:n hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa

0

Haaste

Elintarviketeollisuudessa tuotantovirheillä voi olla vakavia ja kauaskantoisia seurauksia. Omavalvonnan on oltava tehokasta ja jatkuvaa eikä virheille ole sijaa. Koko tuotantoprosessin seuraaminen sitoi kuitenkin paljon työvoimaa ja kaikesta huolimatta virheitä sattui. Siksi yrityksessä virisi kiinnostus koko tuotantoprosessin seuraamisen automatisointiin.

Ratkaisu

Top Tunnisteen toimittamassa RFID-ratkaisussa juustomuotteihin asennettiin automaattisesti etäluettavat RFID-tunnisteet, joiden avulla seurataan tuotantoprosessia ja sen eri vaiheita. Kapseloidut tunnisteet täyttävät juuston valmistusprosessin ympäristövaatimukset sekä kestävät muottien pesuprosessin. Tuotantolinjalle asennettiin RFID-lukijat, jotka soveltuvat teollisuusympäristöön.

RFID-ratkaisua käytettäessä prosessista on saatu paljon kustannustehokkaampi. Raaka-aineen hävikki on pienentynyt ja myös turhat työvaiheet on saatu minimoitua. RFID-projektin arvioidaan saavuttavan huomattavan lyhyen takaisinmaksuajan.

Tuottavuus paranee ja virhetilanteet minimoidaan

Elintarviketeollisuudessa RFID-tekniikan avulla voidaan parantaa tuottavuutta ja kustannustehokkuutta. Usein RFID:llä poistetaan tai vähennetään manuaalisia ja hitaita työvaiheita, jolloin resursseja vapautuu muihin toimintoihin ja parannetaan prosessin tehokkuutta. Myös tarkkuus paranee ja virhetilanteet voidaan minimoida entistä tehokkaammin. Tämä puolestaan nostaa työn ja sitä kautta tuotteiden laatua.

Valio Eesti AS Võru Juust

Valio Eesti AS Võru Juust on Viron johtava juustonvalmistaja. Sen tuotantolaitos sijaitsee Tartossa. Yritys on Valion Virossa toimiva tytäryhtiö. Valio Eesti päivittää tuotevalikoimaansa vuosittain ja valmistaa yhteensä yli 150 erilaista maito- ja juustotuotetta.

Valio Eesti as voru juust

Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

Share.

About Author

Comments are closed.