Sukkamestareilla eivät mene sukat sekaisin, kun tuotannon seuranta hoidetaan RFID:llä

0

Haaste

Sukkatuotanto on tyypillisesti erittäin kausiluonteista. Kausivaihtelun vaikutusten tasaamiseksi suuriakin eriä saatetaan valmistaa varastoon seuraavaan sesonkiin valmistauduttaessa. Varastojen manuaalinen seuranta vaatii runsaasti henkilöstöresursseja ja on myös erittäin hidasta. Reaaliaikaista tietoa ei ole saatavilla. Lisäksi EDI (Electronic Data Interchange) -liiketoiminnan edellyttämä nopea tilausten käsittely sekä korkean toimitusvarmuuden takaaminen vaativat yrityksen prosesseilta paljon.

Sukkamestarit tarvitsi tuotannon seurantaan helppokäyttöisen järjestelmän, joka voitaisiin ongelmitta integroida yrityksen olemassa olevaan Microsoft Dynamics NAV -tuotannonohjausjärjestelmään. Myös työntekijöiden tekemät tuotantomäärien kirjaukset bonuslaskentajärjestelmää varten haluttiin automatisoida.

Ratkaisu

RFID:tä käytetään sukkien valmistusprosessin eri vaiheissa aina tuotantoon viemisestä valmistumiseen saakka. Sukkamestareiden tuotannonohjausjärjestelmä tekee tuotantomääräykset, jotka välitetään ToP Tunnisteen toteuttamaan tuotannonseurantajärjestelmään ohjelmistorajapintojen yli.

Jokainen tuotantotilaus jaetaan säkkeihin, joihin kiinnitetään RFID-tunnisteet. ToP Tunnisteen RFID-pohjainen tuotannonseurantajärjestelmä tuottaa reaaliaikaisesti yksityiskohtaista tietoa tuotantoerien etenemisestä ja valmistuksesta. Samalla se kerää henkilöstön tuotantopalkkioiden laskemiseen tarvittavat tiedot.

Säkkejä tunnistetaan prosessin eri vaiheissa Nordic ID:n Morphic–käsilukijoilla, RFID-porteilla sekä RFID-pöytälukijoilla.

Reaaliaikainen seuranta

Lukijoiden sekä niiden client-ohjelmistojen avulla kerätty tieto on välittömästi nähtävissä web-pohjaisessa käyttöliittymässä. Järjestelmästä nähdään yksityiskohtaisesti kunkin tuotantoerän sekä sen sisältämien säkkien eteneminen ja vaiheistus prosessissa. Tuotantoerän valmistuttua jokaiseen säkkiin liittyvät tuotantotiedot toimitetaan takaisin tuotannonohjausjärjestelmään rajapintatoteutusta hyödyntämällä.

Myös raaka-aineiden kulutusta seurataan ToP Tunnisteen järjestelmän avulla. Työntekijät kirjaavat kulutetut raaka-aineet käsipäätteillä ja kulutustiedot toimitetaan ERP-järjestelmään sähköisesti. Eri prosessien seuranta on nyt tehokasta ja reaaliaikaista.

Sukkamestarit Oy

Vuonna 1996 perustettu Sukkamestarit Oy on suurin kotimainen sukkavalmistaja. Yritys tuottaa vuodessa yli neljä miljoonaa sukkaparia omilla ja asiakkaiden tuotemerkeillä. Sukkamestarit on oman alansa EDI-liiketoiminnan edelläkävijä, mikä näkyy asiakkaalle erittäin nopeana tilausten käsittelynä ja toimituksena. Jatkuvan malliston tilauksen tullessa Sukkamestareille arkiaamuna tuotteet lähtevät asiakkaille jo samana päivänä.

 

Sukkamestarit Oy

– – –

Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

 

Share.

About Author

Comments are closed.