Puhdasta tunnistamista Ravanin Pesulassa

0

Haaste

Ravanin Pesula halusi seurata ja hallita tekstiilien kiertoa sekä pesulaprosessissa että asiakkailla. Asiakkaiden vaatimukset toimitusvarmuudesta ja palvelun laadusta kasvavat jatkuvasti ja kilpailu alalla on kovaa, joten omien prosessien on oltava tehokkaita ja loppuun asti hiottuja.

Ratkaisu

Tekstiileihin kiinnitettiin pesua kestävät RFID-tunnisteet. Sekä irtotavarana että satojen tekstiilikappaleiden rullakoissa liikkuvia tekstiileitä tunnistetaan automaattisesti RFID-lukijoilla pesulaprosessin aikana useassa eri vaiheessa. Työnohjaus helpottuu kun voidaan sekä ennustaa läpimenoaikoja että priorisoida sellaisia tekstiileitä, joita kiireellisimmin tarvitaan. Seurannalla saadaan lisäksi mm. tietoa tekstiilien elinkaaresta ja prosessin mahdollisista pullonkauloista.

RFID helpottaa ja nopeuttaa toimintaa

Aiemmin pesulalla ei ollut kunnon välineitä tarkkaan tiedonkeruuseen tekstiilien kiertonopeudesta, elinkaaresta tai prosessien ongelmakohdista. Tietoa ei ollut myöskään pesulassa parhaillaan olevista tekstiileistä. Lisäksi tuotteita ja kokonaisia rullakoita hävisi ja rikkoutui kierrossa. Aiemmin tietoja kerättiin viivakoodin avulla, mutta koodien piippailu oli tehotonta ja aikaavievää.

RFID-järjestelmä keskustelee pesulajärjestelmän kanssa, jolloin myös pesulajärjestelmästä saatava hyöty lisääntyy. Merkittävää on, ettei olemassaolevaan prosessiin tarvitse lisätä ylimääräisiä vaiheita eikä se hidastu tunnistamisen vuoksi. Myös tunnistin- ja laiteasennukset tehtiin pesulaprosessia häiritsemättä.

Ravanin Pesula Oy

Ravanin Pesula on vakavarainen pitkän linjan pesulapalveluiden tuottaja Porista ja Satakunnan johtava laitospesula. Asiakkaita ovat mm. hotellit, ravintolat sekä terveydenhoidon ammattilaiset. Markkina-aluetta ovat Satakunta, Pirkanmaa ja Uusimaa. Vuokratekstiileitä Ravanin Pesulalla on lähes miljoona ja tuotannon läpi kulkee viikoittain yli 60 000 kiloa pyykkiä.

 

Ravannin Pesula

– – –

Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

 

Share.

About Author

Comments are closed.