Uusi GS1 Digital Link -standardi mahdollistaa kuluttajien ostokokemuksen laajentamisen tuotepakkauksista verkkoon älypuhelimilla

0

Elokuussa 2018 julkistettu maailmanlaajuinen uusi web-standardi, GS1 Digital Link, mahdollistaa aivan uudenlaisia ostokokemuksia kuluttajille. Standardin mukaisesti kuluttajapakkauksissa käytettyihin tiedonkantajiin, kuten viivakoodeihin sekä RFID- ja NFC-tunnisteisiin, voidaan lisätä suorat ja personoidut www-linkit. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat lukea älypuhelimilla tuotepakkauksesta koodin tai tunnisteen, joka ohjaa heidät suoraan kyseisen tuotteen verkkopalveluun. Tämä tarjoaa kuluttajille monipuolisempia käyttäjäkokemuksia, sillä pakkausten kautta voidaan tarjota lisätietoa ja kampanjoita tuotteesta: hyödyllistä tietoa tuotteen ominaisuuksista ja takuusta, tuotekuvia, videoita, ohjeita, alennuksia, tuotearvosteluita ja paljoa muuta. Ostokokemus laajenee fyysisestä digitaaliseen. Tämä antaa aiempaa paremman mahdollisuuden sitouttaa kuluttajia tuotteeseen jo ostotapahtumien yhteydessä.

Interakviivisuuden lisääminen kuluttajien ja brändien kesken mahdollistaa myös datan keräämisen verkon yli. Brändien omistajat voivat saada tietoja kuluttajakäyttäytymisestä maantieteellisesti ja demografisesti, ja tarjota niiden perusteella personalisoidumpia kampanjoita ja viestejä kuluttajille.

GS1 Digital Link tarjoaa myös jakeluketjuille uudenlaisia mahdollisuuksia tiedon jakamiseen ja toimintojen läpinäkyvyyden lisäämiseen. Ne voivat pitää sisällään esimerkiksi kuljetuksiin liittyviä turvallisuustietoja, tuotteen alkuperään liittyvää informaatiota tai tuotteen hävittämiseen tai kierrättämiseen liittyviä tietoja.

Usessa maassa tehdään jo pilottiprojekteja ja palveluntarjoajat sekä brändit tekevät yhteistyötä alustojen päivittämiseksi tukemaan uutta standardia. Standardi on luettavissa ja ladattavissa oheisesta linkistä (englanninkielinen): https://www.gs1.org/articles/2444/new-generation-gs1-standards-now-available

Tutustu GS1 Digital Linkin ominaisuuksiin ja etuihin tarkemmin standardin kehittäjiin kuuluvan Dom Guinardin kertomana.

Share.

About Author

Comments are closed.