Finnparkilla pysäköidään RFID:llä

0

Haaste

Finnparkin sopimusasiakkaiden ajaminen pysäköintihalliin ja sieltä poistuminen haluttiin toteuttaa mahdollisimman vaivattomasti. Pysäköintioikeuksien hallintaa haluttiin tehostaa niin, että erilaisia pysäköintioikeuksia omaavilla asiakkailla eri hallien käyttö olisi mahdollisimman yksinkertaista. Samalla haluttiin tehostaa oikeuksien voimassaolojen hallintaa.

Ratkaisu

Hallin sisäänajoväylälle asennettiin antennit, jotka havaitsevat RFID-tunnisteen sisään ajavan auton tuulilasista. Tunnisteelle tallennettu tietosisältö kulkee RFID-lukijalaitteelle, joka tarkastaa asiakkuusprofiilin pysäköinninhallintajärjestelmän tietokannasta. Mikäli RFID-tunniste sisältää voimassa olevan oikeuden pysäköintiin hallissa, aukeaa puomi automaattisesti ilman kuljettajan toimenpiteitä. Näin sopimusasiakkaat, joiden tuulilasista tunniste löytyy, voivat ajaa halliin vaivattomasti pysähtymättä ja avaamatta ikkunaa. Hallista poistuttaessa puomi aukeaa samoin automaattisesti tunnisteen ilmestyessä antennien lukukenttään.

Pysäköintioikeudet hallinnassa

Finnpark hallinnoi tunnisteiden tietosisältöä. Näin pysäköintioikeuksille saadaan asiakaskohtaisesti rajattua voimassaoloaikoja. Tunnisteelle on myös mahdollista lisätä tietosisältöä myöhemmin: voidaan esimerkiksi lisätä halleja, joissa asiakkaan pysäköinti on sallittu.

Syksyllä 2009 Top Tunnisteen toimittama lukijaratkaisu liitettiin ensimmäisen kerran osaksi Finnparkin kokonaisratkaisua tamperelaisessa pysäköintihallissa. Tämän jälkeen se on toteutettu toimivuutensa ansiosta useissa Finnparkin hallinnoimissa pysäköintihalleissa ympäri Suomea.

Finnpark Oy

Finnpark Oy edustaa pysäköintiin liittyvien liiketoimintojen alueella kansainvälistä huippuosaamista. Konsernilla on 40 vuoden kokemus pysäköintilaitosten rakennuttamisesta ja ylläpidosta. Pysäköinnin hallintajärjestelmien kehittämistyötä Finnpark on tehnyt jo yli 20 vuoden ajan. Konsernilla on vahva asema toimialan kärjessä ja se kehittää toimintaansa voimakkaasti.

Finnpark

– – –

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

Share.

About Author

Comments are closed.