Ferrometal Oy – Älyhylly automatisoi teollisuuden hankinnat

0

Haaste: Tilausprosessin automatiosointi helppokäyttöiseksi.

Ratkaisu: Ratkaisussa käytetään UHF-taajuusalueen tekniikkaa, joka tukee vaadittua lukuetäisyyttä ja suuren tunnistemäärän samanaikaista lukemista nopeasti. Lukijalaitteina käytetään Feig Electronic GmbH:n Long Range UHF-laitteita ja antenneja. Tunnisteina käytetään UPM RFID:n DogBone EPC Gen2 -inlettejä, jotka ToP Tunniste aplikoi käyttökohdetta varten.

RFID-tekniikka mahdollistaa tilausprosessin automatisoinnin mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Myyjien ei tarvitse käydä enää asiakkaan luona tai hyllyttäjän käydä lukemassa koodeja tyhjistä laatikoista tai hyllypaikoista. Viivakoodi on sidoksissa siihen, että käydään paikan päällä. RFID on selvästi reaaliaikaisempi ja se huomioi kysynnän vaihtelun välittömästi. RFID korvaa viivakoodin, mutta toimintaprosessi mahdollistaa edelleen vanhemman tunnistustavan käyttämisen. Etäluettava RFID on osa tuotemerkintää, joka sisältää edelleenkin selväkieliset tiedot tuotteen sisällöstä ja käyttöpaikasta.

Vahva osaaminen käyttöön

Projektissa hyödynnettiin ToP Tunnisteen vahvaa osaamista ja kokemusta RFID-lukijalaitteiden ohjelmistorajapinnoista, tunnistustekniikan integroimisesta taustajärjestelmään sekä teollisuusympäristön huomioimisesta RFID-laite ja -tunnistevalintoja tehtäessä.

RFID -integraatio

ToP Tunniste on fm Kanban-RFID:n teknologiatoimittaja. Ferrometallille toteutettiin älyhyllykonseptista heidän tarpeitaan vastaava ratkaisu, jossa tilaukset välittyvät ilman viiveitä GPRS- tai 3G-yhteyden kautta suoraa Ferrometalin omaan SAP-järjestelmään. Näin fm Kanban-RFID -järjestelmä voidaan viedä loppuasiakkaan tiloihin ilman varsinaista järjestelmäprojektia ja kiinteitä asennuksia. Langaton tiedonsiirto ei myöskään vaadi liittymistä asiakkaan Ethernet-verkkoon.

Ferrometal Oy

Ferrometal Oy tunnetaan Itämeren alueella alan johtavana kiinnitystarvikkeiden ja asiakkaiden lopputuotteen kokoonpanoon sekä asentamiseen käytettävien pientarvikkeiden toimittajana. Alan laajin valikoima takaa, että tarvittavat tuotteet löytyvät nopeasti ja toimitukset ovat oikea-aikaisesti asiakkaiden tuotannossa tai työmaalla. Teollisuusasiakkaille asiakkaan toimintaan mitoitetut, viimeisintä teknologiaa hyödyntävät logistiset ratkaisut löytyvät Ferrometal Oy:ltä.

FERROMETAL

Share.

About Author

Comments are closed.