Älyhylly automatisoi Ferrometalin teollisuuden hankinnat

0

Haaste

Tuotannossa käytettävien tarvikkeiden tilausprosessi haluttiin automatiosoida mahdollisimman jouhevaksi ja helpoksi.

Ratkaisu

Top Tunnisteen suunnittelemassa älyhyllyratkaisussa käytetään UHF-taajuusalueen tekniikkaa, joka tukee vaadittua lukuetäisyyttä ja suuren tunnistemäärän samanaikaista lukemista nopeasti. Lukijalaitteina käytetään Feig Electronicin UHF-laitteita ja antenneja. Tunnisteina käytetään UPM:n RFID-tunnisteita, jotka ToP Tunniste aplikoi käyttökohdetta varten.

Viivakoodi on sidoksissa siihen, että joku menee paikan päälle lukemaan sen. RFID-tekniikka mahdollistaa tilausprosessin automatisoinnin mahdollisimman helppokäyttöiseksi, sillä tieto siirtyy reaaliaikaisesti ja tunniste huomioi kysynnän vaihtelun välittömästi. Myyjien ei tarvitse käydä enää asiakkaan luona tai hyllyttäjän lukemassa koodeja tyhjistä laatikoista tai hyllypaikoista. Toimintaprosessin haluttiin kuitenkin mahdollistavan edelleen vanhemmankin tunnistustavan käyttö. Etäluettava RFID on osa tuotemerkintää, joka sisältää myös selväkieliset tiedot tuotteen sisällöstä ja käyttöpaikasta.

Projektissa hyödynnettiin ToP Tunnisteen vahvaa osaamista ja kokemusta RFID-lukijalaitteiden ohjelmistorajapinnoista, tunnistustekniikan integroimisesta taustajärjestelmään sekä teollisuusympäristön huomioimisesta RFID-laite- ja -tunnistevalintoja tehtäessä.

RFID-integraatio

ToP Tunniste on FM Kanban RFID:n teknologiatoimittaja. Ferrometallille toteutettiin älyhyllykonseptista heidän tarpeitaan vastaava ratkaisu, jossa tilaukset välittyvät ilman viiveitä GPRS- tai 3G-yhteyden kautta suoraan Ferrometalin omaan SAP-järjestelmään. Näin FM Kanban RFID -järjestelmä voidaan viedä loppuasiakkaan tiloihin ilman varsinaista järjestelmäprojektia ja kiinteitä asennuksia. Langaton tiedonsiirto ei myöskään vaadi liittymistä asiakkaan Ethernet-verkkoon.

Ferrometal Oy

Ferrometal Oy tunnetaan Itämeren alueella alan johtavana kiinnitystarvikkeiden ja asiakkaiden lopputuotteen kokoonpanoon sekä asentamiseen käytettävien pientarvikkeiden toimittajana. Yritys tarjoaa teollisuusasiakkaille näiden toimintaan mitoitetut, viimeisintä teknologiaa hyödyntävät logistiset ratkaisut. Alan laajin valikoima takaa, että tarvittavat tuotteet löytyvät nopeasti ja toimitukset ovat oikea-aikaisesti asiakkaiden käytettävissä.

Ferrometal

– – –

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää: Jussi-Pekka Koskinen p. 010 841 0339 tai https://toptunniste.fi/yhteystiedot/

Share.

About Author

Comments are closed.