Comfortalla seurataan kiertoa – Rullakot ruotuun RFID:llä

0

Haaste: Comfortalla puhtaat tekstiilit lähtevät rullakoissa asiakkaille kahdeksasta palvelukeskuksesta. Paluukuormassa käytetyt tekstiilit palautuvat Comfortalle pestäviksi. Comforta halusi parantaa rullakoiden ja sitä kautta tekstiilien kiertoa. Tavoitteena oli rullakoiden kokonaismäärän optimointi ja hävikin pienentäminen.

Ratkaisu: Järjestelmää pilotoitiin ja pilotista saatujen erittäin positiivisten kokemusten myötä siirryttiin nopeasti tuotantokäyttöön läpi Suomen. Comfortan rullakoihin asennettiin RFID-tunnisteet. Rullakot luetaan RFID-käsilukijoilla asiakkaille lähetettäessä ja RFID-porteilla kuljettajan vastaanottaessa palautuvia rullakoita. Nämä tiedot välitetään reaaliaikaisesti ToP Tunnisteen palveluun, josta saadaan tarkka tieto rullakoiden kierrosta.Tarkasteltavia asioita ovat mm. aikaleimat, kiertojen määrä sekä varastoissa ja asiakkailla olevat rullakot.

Puhdasta säästöä
RFID-projektille asetetut tavoitteet saavutettiin. Rullakkojen määrä kokonaisuudessaan sekä asiakkaittain ja palvelukeskuksittain saatiin entistä paremmin hallintaan. Comfortan kehityspäällikkö Panu Kinnarin mukaan järjestelmän avulla luotiin vahva pohja logistiikan ja tekstiilikierron jatkuvalle kehittämiselle.

Comforta Oy
Comforta Oy on hotellien, ravintoloiden ja terveydenhuollon tekstiilipalveluihin erikoistunut yritys, jolla on toimintaa Pohjois-Euroopassa Suomessa, Ruotsissa sekä Virossa ja Venäjällä Pietarissa. Comforta omistaa myös Quickly Tvättcentralin Ahvenanmaalla. Comforta Oy on Lindström Oy:n tytäryhtiö.

Comforta

Share.

About Author

Comments are closed.