Valio Eesti AS Võru Juust – RFID:n hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa

0

Haaste: Tuotantoprosessin seuraus automaattisesti.

Ratkaisu: ToP Tunnisteen toimittamassa RFID-ratkaisussa juustomuotteihin asennettiin automaattisesti etäluettavat RFID-tunnisteet, joiden avulla seurataan tuotantoprosessia ja sen eri vaiheita. Kapseloidut tunnisteet kestävät juuston valmistusprosessin ympäristövaatimukset sekä juustomuottien pesuprosessin. Tuotantolinjalle asennettiin RFID-lukijat, jotka soveltuvat teollisuusympäristöön.

Tuottavuus paranee ja virhetilanteet minimoidaan

Elintarviketeollisuudessa RFID-tekniikan avulla voidaan parantaa tuottavuutta ja kustannustehokkuutta. Usein RFID:llä poistetaan tai vähennetään manuaalisia ja hitaita työvaiheita, jolloin resursseja vapautuu muihin toimintoihin ja parannetaan prosessin tehokkuutta. Myös tarkkuus paranee ja virhetilanteet voidaan minimoida entistä tehokkaammin. Tämä vaikuttaa puolestaan työlaadun nousuun ja sitä kautta tuotteiden parempaan laatuun.

Kustannustehokkuutta RFID:llä

RFID-ratkaisua käytettäessä prosessista on saatu paljon kustannustehokkaampi. Raaka-aineen hävikki on pienentynyt ja myös turhat työvaiheet on saatu minimoitua. RFID-projektin arvioidaan saavuttavan huomattavan lyhyen takaisinmaksuajan (return of investement).

Valio Eesti AS Võru Juust

Valio Eesti AS Võru Juust on Viron johtava juustonvalmistaja. Sen tuotantolaitos sijaitsee Tartossa. Yritys on Valion Virossa toimiva tytäryhtiö. Valio Eesti päivittää tuotevalikoimaansa vuosittain ja valmistaa yhteensä yli 150 erilaista maito- ja juustotuotetta.

Valio Eesti as voru juust

Share.

About Author

Comments are closed.