Säiliön elinkaari tuotannosta kentälle digitaaliaikaan | Tuotteen elinkaaren hallinta

0

Haaste: Molok halusi säiliöidensä elinkaariin liittyvät tiedot ja tapahtumat digitaaliaikaan säiliön valmistushetkestä kentällä tapahtuvaan raportointiin asti. Tiedonkeruu elinkaaren ajalta haluttiin automatisoida tuotannossa, välivarastoissa ja tilausten toimituksissa sekä tehdä helpoksi ja hyödylliseksi loppukäyttäjille kentällä.

Tuotannosta kerättävän tiedon haluttiin auttavan tuotekehitystä, tuotannonsuunnittelua ja varastosaldojen seurantaa. Lähetysvaiheessa tapahtuva kuormien lastaaminen haluttiin helpoksi trukkikuskille ja toimituksiin liittyen haluttiin digitaalisesti ja luotettavasti tiedot, mitkä säiliöyksilöt ovat toimitettu millekin asiakkaalle missä kuormassa. Kentällä haluttiin tehdä helpoksi säiliön tietojen saatavuus sekä säiliöltä raportointi muun muassa asennusten, huoltopyyntöjen ja varaosatilausten tekemisen sekä huoltojen suorittamisen osalta.

Ratkaisu | RFID ja NFC helpottaa ja nopeuttaa toimintaa

Säiliöihin kiinnitetään valmistusvaiheessa RFID- ja NFC/QR-tunnisteet ja tunnistusratkaisuksi räätälöimme tarpeiden mukaisen elinkaarenhallintakokonaisuuden. RFID-tunnisteen avulla säiliön liikettä ja yksilöllisiä tietoja voidaan seurata muun muassa RFID-porttien avulla tuotannossa, välivarastossa ja lähetysvaiheessa.

Asennusvaiheessa säiliön GPS-sijaintitiedot valokuvineen tallennetaan järjestelmään NFC/QR-tunnisteen avulla. Tunnisteen avulla loppukäyttäjä näkee säiliönsä perustiedot sekä voi luoda huoltopyyntöjä ja varaosatilauksia. Varaosatilaus on asiakkaalle helppoa, koska järjestelmä ehdottaa kyseisen säiliöyksilön kokoonpanoon sopivia varaosia.

Toimistohenkilöstöllä on mahdollisuus hakea kentällä olevia säiliöitä mm. valmistus-, toimitus- tai asennuspäivän mukaan, tuotetyypeittäin, säiliön tilan mukaan, asiakkaittain tai sijainneittain. Toimistohenkilöstö hallitsee myös säiliöiltä lähetettyjä huoltopyyntöjä ja varaosatilauksia. Säiliöiden yksilöinnin ja asennustietojen avulla huolto on helppo tilata juuri oikealle säiliölle oikeaan sijaintiin.

Huoltovastaava suorittaa huollon huoltopyynnön mukaisesti ja kuittaa suorituksen tunnisteen avulla, jolloin tieto suorituksesta näkyy heti myös toimistohenkilöstölle. Huoltovastaava saa toteutetun järjestelmän avulla tiedot säiliön valmistuksesta, kokoonpanosta, asennuksesta ja aikaisemmasta huoltohistoriasta.

Molok Oy

Yli 25 toimintavuotensa aikana Molok Oy on laajentunut kansainväliseksi yritykseksi, jonka tuotteet tunnetaan ympäri maailmaa. Ympäristöä, kustannuksia ja aikaa säästävää järjestelmää käyttävät päivittäin miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Tuotteita on erilaisissa asumisen kulttuureissa, yhteensä yli 140 000 yksikköä.

molok_logo

Share.

About Author

Comments are closed.