Puhdasta tunnistamista Ravanin Pesulassa

0

Haaste: Ravanin Pesula halusi seurata ja hallita tekstiilien kiertoa sekä pesulaprosessissa että asiakkailla. Asiakkaiden vaatimukset toimitusvarmuudesta ja palvelusta kasvavat jatkuvasti.

Ratkaisu: Tekstiileihin kiinnitettiin pesua kestävät RFID-tunnisteet. Sekä irtotavarana että rullakoissa – joissa voi olla satoja tekstiilejä – liikkuvia tekstiileitä tunnistetaan automaattisesti RFID-lukijoilla pesulaprosessin aikana useassa vaiheessa. Työnohjaus helpottuu kun voidaan sekä ennustaa läpimenoaikoja että priorisoida sellaisia tekstiileitä, joita kiireellisimmin tarvitaan. Seurannalla saadaan lisäksi mm. tietoa tekstiilien elinkaaresta ja prosessin mahdollisista pullonkauloista.

RFID helpottaa ja nopeuttaa toimintaa

Aiemmin pesulalla ei ollut kunnon välineitä saadakseen tarkkaa tietoa tekstiilien kiertonopeudesta, elinkaaresta eikä prosessien ongelmakohdista. Tietoa ei myöskään ollut pesulassa parhaillaan olevista tekstiileistä. Lisäksi tekstiileitä ja rullakoita hävisi ja rikkoutui kierrossa. Aiemmin tietoja kerättiin viivakoodin avulla, joka hidasti prosessia.

RFID-järjestelmä keskustelee pesulajärjestelmän kanssa, jolloin myös pesulajärjestelmästä saatava hyöty lisääntyy. Merkittävää on, ettei prosessiin tarvitse lisätä ylimääräisiä vaiheita, eikä prosessi hidastu tunnistamisen vuoksi. Myös asennukset tehtiin pesulaprosessia häiritsemättä.

Ravanin Pesula Oy

Ravanin Pesula on vakavarainen pitkän linjan pesulapalveluiden tuottaja Porista ja Satakunnan alueen johtava laitospesula. Asiakkaita ovat mm. hotellit, ravintolat sekä terveydenhoidon ammattilaiset. Markkina-aluetta ovat Satakunta, Pirkanmaa ja Uusimaa.

Vuokratekstiileitä Ravanin Pesulalla on lähes miljoona ja tuotannon läpi kulkee viikoittain yli 60 tuhatta kiloa pyykkiä.

Ravannin Pesula

Share.

About Author

Comments are closed.