Fazer Makeiset – Mobiiliraportointia RFID:llä makeutettuna

0

Haaste: Fazer Makeiset halusi kehittää henkilöstönsä työmatkaraportointia paperipohjaisesta kilometrien ja muiden matkakulujen kirjaamisesta. Raportointi oli hyvin manuaalista ja vaati paljon työtä useassa vaiheessa käsittelyprosessia. Tahtotilana oli saada sähköinen aikaleima ja kirjaukset matkakuluista. Tietojen haluttiin siirtyvän reaaliaikaisesti Web-pohjaiseen työkaluun työnjohdon käyttöön ja hyväksyttäväksi. Lisäksi raportointitiedot tuli välittää osaksi toiminnanohjausjärjestelmää mm. palkanlaskentaan.

Ratkaisu: Työmatkaraportointi toteutettiin Trikker Service -alustalle. Henkilökunnalla on käytettävissään raportointiin matkapuhelinratkaisu, jonka käyttöä helpottaa NFC-tunnisteet, sekä Web-käyttöliittymä. Raporttien tekeminen tapahtuu osana työpäivää ja tiedot siirtyvät reaaliaikaisesti linjaorganisaation käyttöön. Raportoinnin käsittely ja tarkastaminen tapahtuu Trikker Service -ratkaisun Web-käyttöliittymällä. Raporttien hyväksynnän jälkeen tiedot siirtyvät automaattisesti Fazer Makeisten Cognos-tietojärjestelmään.

Paperipohjaisesta raportoinnista mobiilidataan

Liikkuvaan työhön kuuluu osaltaan myös työtehtävien, matka-ajan, kilometrien ja päivärahojen raportointi, ja työmatkakulujen korvaaminen. Tehokas liikkuva työ ei kaipaa monimutkaista raportointia, joten sen tulee olla helppoa ja yksinkertaista – ilman paperipinoja, automaattisesti ja työn ohessa.

NFC-puhelimia ja -tunnisteita hyödyntävä Trikker Service on ideaalinen ja nopea tapa raportoida työmatkojen kilometrit ja matkoihin kulunut aika sekä toimenpiteet eri kohteissa. Ratkaisu koostuu asiakaskohtaisista ominaisuuksista ja standardista järjestelmäalustasta, jonka ansiosta käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta. Tästä huolimatta yritys saa juuri sille optimoidun ratkaisun vaivatta, avaimet käteen -periaatteella.

Fazer-konserni ja Fazer Makeiset

Fazer-konserni sai alkunsa vuonna 1891 perustetusta perheyrityksestä, kun Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsinkiin. Konserniin kuuluu kaksi liiketoiminta-aluetta, Fazer Food Services ja Fazer Leipomot & Makeiset, jotka luovat makuelämyksiä omilla aloillaan. Makeistoimialalla Fazer Makeiset on Suomen johtava yritys sekä vahva toimija Itämeren alueella. Makeistehtaat sijaitsevat Suomessa: Vantaalla (suklaat), Lappeenrannassa (sokerimakeiset) ja Karkkilassa (purukumit).

Fazer

Share.

About Author

Comments are closed.